неділю, 29 листопада 2015 р.

«Україна пам’ятає! – Голодомор 1932-1933»

«Україна пам’ятає! – Голодомор 1932-1933»
        Під таким гаслом пройшов урок пам’яті. Метою цього заходу було визначення суті, причин та наслідків Голодомору 1932-1933рр, вшанування пам’яті його жертв. Підготував і провів цей захід учитель історії Поляк Олександр Михайлович.  Розпочала урок пам'яті директор школи М.Ю.Іванічко. Учні принесли свічки, з яких зробили символічний хрест, а також символічну гірлянду з колосків пшениці.
  У своєму виступі Олександр  Михайлович торкнувся  подій далеких 30-х років, а саме років голодомору 1932-1933. Особливу увагу звернув на жителів сільської місцевості, які у ті важкі часи постраждали найбільше.   Багато фактів, фотографій  було наведено з використаної ним літератури. Насамкінець учні школи продекламували ряд віршів про ті страшні картини.  Всі присутні запалили свічки пам’яті та вшанували хвилиною мовчання жертв голодомору.
          До проведення цього заходу долучилися і жителі села, органи місцевого самоврядування, зав. клубом Н.М.Збоян,  настоятель  Вознесенського храму села Новоселиця протоієрей о.Віталій, який у цей день відслужив панахиду за померлими. Були запалені свічки пам’яті біля храму села.     
  Було  запропоновано учням приєднатися також вдома до акції «Запали свічку пам’яті».  І разом з батьками запалити свічки на честь вшанування жертв голодомору,  в знак пам’яті загублених майже чотирьох мільйонів життів наших співвітчизників.