понеділок, 6 червня 2016 р.

«СВЯТО ДИТЯЧИХ МРІЙ»
У перший день літа до всіх дітей на нашій планеті приходить свято – Міжнародний день захисту дітей. І кожна дитина, безумовно , потребує н...е тільки нашої любові , але і захисту від життєвих незгод, поваги своїх, хоч маленьких, але таких важливих прав!
Саме до цього закликали нас діти району, які побували на «Святі дитячих мрій», що розпочалося о 13.00 в Районній бібліотеці для дітей, а продовжилось о 14.00 в Перечинському районному будинку культури.
Окрасою початку святкування стали музичні твори у виконанні Оркестру духових інструментів Перечинської ДМШ, кер. В. Вакар. Потім , разом із клоуном Бімом , який смішив і розважав малих глядачів конкурсами та іграми, до дітей, на майданчик районної бібліотеки, завітали казкові герої - Мавка, Маша, Лунтик та Міла , а також Котигорошко. Вони допомагали Біму в конкурсах і розвагах, а потім радо провели діток в РБК невеликою ходою, яка зацікавила перехожих і переїжджих, та супроводжувалась сигналами машин і підбадьорливими вигуками. В руках у дітей були: різнокольорові кульки, як символ легкості дитинства; сонечко з яскравими промінцями, що символізує радість дитинства, а також гасло : «Поважате , цінуйте, любіть і бережіть своїх дітей» - як головний лейтмотив свята.
Продовження програми стало для дітей з м. Перечин, та сіл Сімер, Зарічево, Дубриничі, Порошково не тільки святом дитячих мрій, а і справжнім святом дитячих талантів. Адже в концертній програмі , що тривала майже дві години діти побачили багато яскравих виступів своїх однолітків, друзів та однокласників.
У програмі взяли участь такі колективи і солісти як: КСТ «Вероніка», кер. Ю. Пйоса та КСТ «Полонес», кер. Т. Чіліпка, учасники художньої самодіяльності Будинку дитячої та юнацької творчості, унісон скрипалів Перечинської ДМШ, кер. Ярміла Плакош , фольклорні колективи клубу с. Дубриничі, кер. Л. Магада та Перечинської ДМШ, кер. О. Мохналь, танцювальний колектив Перечинської гімназії суспільно-гуманітарного напрямку, кер. А. Вишняк, солісти: Перечинського РБК - Крістіна Матьовка ; клубу с. Сімер – Валерія Галас та Вікторія Чума; клубу с. Дубриничі – Вікторія Кость; Перечинсьої ЗОШ І –ІІІ ст. - Антоніна Беца; клубу с. Зарічево – Ангеліна Хінальська; читець художнього слова СБК с.Порошково - Віталій Мазайшвілі.
Ми вдячні всім вам, наші маленькі артисти-аматори за участь у святі , яке завдяки вам пройшло на одному легкому і цікавому диханні. Вдячні творчій групі Перечинського РБК, що виконували ролі казкових героїв , до складу якої входять постійні учасники концертних програм та свят, а саме: Сергій Риган, Лариса Магада, Катерина Крижановська, Анастасія Голод, Ангеліна Хінальська, Крістіна Матьовка, Анастасія Манзулич. І вдячні вам, дорогі наші маленькі глядачі, за те що залишаєтесь разом з нами , даєте нам привід вдосконалюватись, вчитись, шукати нові форми для задоволення ваших культурних потреб та проявляти себе в улюбленій справі.
Пам’ятайте: нам завжди приємно працювати для вас! Дякуємо за увагу і запрошуємо вас завжди!
А всіх діток нашого району ми ще раз вітаємо з Міжнародним днем захисту дітей, бажаємо щасливого , радісного і неповторного дитинства!