понеділок, 2 жовтня 2017 р.

Перечинщина скликала таланти

         24 вересня 2017 року в с. Тур'я Поляна пройшов V відкритий фестиваль мистецтв "Перечинщина скликає таланти".  Програма фестивалю проходила в два етапи, о 13 30 розпочався концерт юних талантів Перечинщини , а о 15 00, після урочистого відкриття, фестиваль продовжили   аматорські та професійні колективи Перечинського району , а також гості з Хустщини, Тячівщини, Берегівщини, Ужгородщини, Велико-Березнянщини та Словаччини
     Традиційно , на фестивальному полі було розгорнуто виставку робіт майстрів народного декоративно-прикладного мистецтва, проводились майстер-класи з традиційних народних ремесел , де поряд з майстрами району працювали також  і майстри Закарпаття. 
    Родзинкою фестивалю став конкурс на кращий "Свальбовий хліб",   де один із відомих і кращих кондитерів України – Валентин Штефаньо з м.Ужгорода ,  разом з членами журі,  визначив переможця, яким стала Новоселицька сільська рада. 
       Участь в урочистому відкритті фестивалю взяли заступник голови обласної ради, депутат обласної ради Петро Грицик, начальник департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації Денис Ман,  голова Перечинської районної державної адміністрації  Віктор Олефір, голова районної ради Михайло Ласкін, настоятель Свято-Михайлівських храмів сіл Т.-Поляна та Полянська-Гута отець Йосип, голова Тур’я-Полянської сільської ради Іван Юсиба.
       У ході заходу також відбулась передача символічної естафети фестивалю від Дубриницької -Тур’я-Полянській сільській раді. "Перечинщина скликає таланти" поступово переросла в народні гуляння, де вечірню програму продовжили екстрадні виконавці. Своїми авторськими, а також світовими хітами глядачів радували  Юрій Олень і  Саня Deer з Велико-Березнянщини, а також відомий і один з улюблених співаків Перечинщини - Вілен Арустамов. Продовжилось свято   молодіжною дискотекою, запаленням тур'янської ватри та святковим парадом  сяючих кульок.


























































           
       


.



                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар