понеділок, 18 квітня 2016 р.

Будьмо природі друзями!
Є Божий храм,
Є храм науки,
А навкруги – природи храм,
Де є ліси, озера, луки,
Які дарують щастя нам.
Немає другої Вкраїни,
І Турї іншої нема,
Чому ж не думає людина,
Коли задуматись пора?

      Україна потрапила в перелік країн із найгіршою  екологією, щоб село Туря –Ремета не було в списку найбільш екологічно небезпечним для життя, його жителі вже задумались сьогодні.
       На суботник по очищенню берегів річки і при берегової зони вийшло більше 35 чоловік, це зокрема вулиця Зелена та жіночий клуб любителів шейпінгу, а жінки в свою чергу, прийшли з чоловіками і дітками. Чоловіки обрізали дерева, кущі, грузили сміття, жінки зачищали територію.  Гарний урок дістали і дітки, всі які були присутні, ніколи не дозволять собі смітити. Тепер берегом можна прогулюватись, а старше покоління може спочивати у затінку. А після проведеної роботи всіх чекала смачна печена картопля. За трапезою всі обговорювали нові плани, проекти. І це лише початок. До Дня довкілля плануються ще заходи, від яких наше село стане чистішим, привабливішим.

Ріки і гори, ліси і поля –
Це наша рідна хороша Земля.
Будь ти їй другом, люби бережи
Приклад у цьому усім покажи.
О. Роля.



"Кому потрібна ця війна?"

8 квітня 2016 року у фойє  клубної  установи села Сімер було проведено  дискусію "Кому потрібна ця війна" з учнями школи, на якій діти з цікавістю обговорювали події на сході України. Розмова про війну з дітьми - це чесна і щира розмова, адже діти нам довіряють. На дискусії було донесено до свідомості дітей, що мир краще за будь-яку війну.