четвер, 15 листопада 2018 р.

Обласна творча лабораторія на тему: " Методика роботи у вокально-хореографічному колективі"

Вчора, 14 листопада, на базі будинку культури с. Сторожниця Ужгородського району було проведено обласну творчу лабораторію на тему: " Методика роботи у вокально-хореографічному колективі" для керівників аматорських хорових , вокальних , вокально-хореографічних колективів, методистів районних та міських методичних центрів та будинків культури. Учасниками творчої лабораторії також стали працівники РБК - методист Іванна Яцола та балетмейстер Вадим Бабинець.





День працівників культури та майстрів народного мистецтва

9 листопада в тісному колі колег відзначили своє професійне свято працівники культури Перечинського району та ОТГ.  Слова вітання звучали від начальника відділу культури Марії Пекар, заступника голови райдержадміністрації Марини Чомоляк, заступника голови райради Михайла Петрішко, секретаря Перечинської міської ради Олесі Вовканич- Белеканич, начальника відділу освіти, культури, сім'ї, молоді і спорту Ольги Барзак та письменника краю Івана Козака. Працівників було нагороджено грамотами та подяками , після чого відбулось приємне спілкування з чаюванням.




Відзначення Дня працівників соціальної сфери

2 листопада в залі засідань Перечинської райради відбулось відзначення Дня працівників соціальної сфери. В концертній програмі взяли участь : вихованка вокальної школи"Камертон" Катерина Зелді , юний читець РБК Аріна Кречко, учень Перечинської ДМШ Станіслав Попович та директор РБК Тетяна Кречко.






Районний семінар "Робота над розробкою та втіленням розважально-ігрової програми" в рамках проекту УКРАЇНСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО ФОНДУ "Гра вчить жити і творити"


20 жовтня у фойє Перечинського районного будинку культури  викладачами та студентами КВНЗ «Ужгородський коледж культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради було проведено районний семінар "Робота над розробкою та втіленням розважально-ігрової програми" в рамках проекту УКРАЇНСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО ФОНДУ "Гра вчить жити і творити" . Працівникам культури, педагогам організаторам шкіл району і ОТГ було запропоновано такі теми: 

- «Сценарій - основа масового заходу», «Робота над сценарієм розважально-ігрових програм» - майстер від викладача вищої категорії Василик Г.С.;
- «Використання народних традицій при проведенні розважально-ігрових програм» -   викладач методист – Кучмаш В.О.;
- «Робота сценариста та режисера над музичним оформленням сюжетно-ігрових програм» -  викладач вищої категорії, Заслужений працівник України Сівак Є.М.;
- «Робота ведучого у розважально-ігрових програмах» - майстер клас від викладача – методиста Тищук В.В.
Друга частина семінару складалась з  практичних заняттях. Де на учасників семінару чекав майстер клас на тему «Використання хореографії при проведенні сюжетно-ігрових програм» від викладача - методиста Бабяк Є.Я. 
Про роботу над декоративно - художнім оформленням та виготовлення та використанням реквізиту в розважально-ігрових програмах присутніх ознайомила викладач методист, Заслужений працівник України Ухач Л.І.
Проведено практичний показ ігрової програми «Граємося цілий рік», які провели студенти коледжу (керівник Ухач Л.І.)
Слід відзначити працівників культури, які найактивніше брали участь у практичній частині семінару. А на наприкінці - мали змогу написати свої враження про семінар заповнивши анкети. 











Мітинг - реквієм в День визволення Закарпаття від німецько-фашистських загарбників

26 листопада на військовому кладовищі міста Перечин відбувся Мітинг - реквієм присвячений  Дню визволення Закарпаття від німецько-фашистських загарбників. Ведучою мітингу стала директор РБК Тетяна Кречко.