середу, 19 жовтня 2016 р.

День Захисника України – це мужності й геройства свято

             Під таким гаслом у клубі села Новоселиця було проведено свято до Дня Захисника України, яке вже вдруге ми святкуємо 14 жовтня. У цей день до нас завітали заступник начальника відділу прикордонної служби «Новоселиця» з персоналу старший лейтенант Нагайський Євгеній Вікторович, начальник відділення логістики Жорж Руслан Анатолійович. Приємно відзначити те, що обидва прикордонники у свій час  виконували нелегку місію –  були учасниками АТО на сході України і нагороджені державними відзнаками. Зокрема, Руслан Жорж нагороджений медаллю «За жертовність та любов до України».
    До проведення свята долучилися не тільки учасники художньої самодіяльності, але й учні, вчителі та випускники Новосільської школи.  Ведучі святкового вечора вчитель початкових класів Вероніка Ястребта вчитель біології Вікторія Калинчак  з болем втрат і надією на мир донесли вітання нашим захисникам та подарували пісню «Моя країна». 
 Своїм співом присутніх також привітав колишній військовослужбовець прикордоного війська України Віталій Шевченко, у виконанні якого прозвучали пісні «Не плач», «Вишенька-черешенька». Порадували глядачів і учні школи – вокалісти  Людмила та Богдана Кулак,  дуети у складі Мар’яни Шевченка  та Анастасії Білецької, Тетяни Кравченко та Богдани Кулак, у виконанні яких прозвучали пісні:  «Мамина сорочка», «Намалюю сине небо». Лист матері до солдата прочитала учениця 9-го класу Руслана Пеняк, а учень 6-го класу Макаревич Михайло у своєму вірші ствердив слова «Україна вище понад усе». Вірш «Я маленька українка» зворушливо прозвучав у виконанні учениці 1-го класу Антоніни Ястреб. Пісню «Не твоя війна» Вікторія Калинчак присвятила патріотам-добровольцям на сході.   Завершився святковий концерт  піснею-побажанням для захисників Вітчизни «Хай щастить» у виконанні Людмили та Богдани Кулак.  По завершені концертної програми  присутні схилили голови і вшанували хвилиною мовчання героїв Небесної Сотні та загиблих бійців на сході України.