вівторок, 24 січня 2017 р.

День Соборності в клубі с. Сімер

    22 січня Україна відзначає День Соборності - це одна з найбільш важливих історичних дат для України. З нагоди цього свята 20 січня в клубній установі Села сімер проведено урок державності "Духовна єдність - запорука Соборності". Мета цього заходу: донести до присутніх ідеї Соборності, єдності та суверенності держави - головної умови розвитку Незалежності України, а також поглибити знання про події Української революції, як важливого досвіду державотвореня.
          А 23 січня завклубом та завбібліотекою провели урок патріотичного виховання, під назвою "Герої для нас, як приклад". Важливою темою цього заходу є мужність українців, якістали на захист Батьківщини, вірність своєму народові, готовність віддати життя за мир і спокій у рідній державі.

Фестиваль конкурс «Нова радість стала» та «Коляди в Старому селі»

14 січня в обласному центрі на пл. Поштовій відбувся обласний фестиваль-конкур колядницьких гуртів і вертепів «Нова радість стала», в кому взяли участь учасниці народного фольклорно-етнографічного ансамблю БК с. Зарічево «Лемківчанка»  кер. Марія Низовець.


А 15 січня на території Закарпатського музею народної архітектури і побуту відбувся щорічний обласний фестиваль «Коляди в старому селі».
Чудову розважальну і самобутню програму представили гості фестивалю – ансамбль народної музики «Веселі галичани» Тернопільської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України Мирослав Бабчук) та 16 колективів з усіх куточків нашого краю, які виступили на головній сцені, а також колядували і в хатках свого району. Перечинський район представили  бетлегеми села Вільшинки , керівник Ірина  Ходанич).