неділю, 4 вересня 2016 р.

30 серпня в Перечинському РБК відбулась історична подія – фойє перетворилось на знімальний майданчик, адже з 16 00 до 04 00 год. в ньому проходили зйомки спільного словацько-української кінострічки "Межа" . Майже 2 тижні фахівці готували майданчики  і знімали в різних куточках  міста Перечин та села Зарічево. Зараз зйомки проходять в місті Ужгород.
В кінострічці описані події 2007 року , які відбуваються в Словаччині на рубежі входження в Шенгенську зону. Тому інтер’єр фойє було перетворено на  клуб, в якому відбувалась дискотека саме 2007 року. В масовці для епізоду , що знімався в РБК, приймало  участь близько 200  чоловік, серед яких  більшість жителів нашого міста . А серед них було дуже багато молоді, зі слів більшості, вони  отримали безліч задоволення від нових знайомств та нового  досвіду , а також від можливості побачити і відчути на собі таємничий і невідомий  знімальний процес,  побути трохи «зірками кіно».
На знімальному майданчику учасники масовки також мали можливість познайомитися із відомою українською кіноакторкою Римою Зюбіною, яка доречі,  є ужгородкою, випускницею Колишнього училища культури і мистецтв (зараз Ужгородського коледжу культури і мистецтв). Вона залюбки спілкувалась із бажаючими, фотографувалась і була дуже задоволена відкритістю і душевністю перечинців. 
Перечинський РБК висловлює щиру вдячність всім , хто долучився до знімального процесу і надав в оренду приміщення , інструменти і таке інше. Це: заступнику Перечинського міського голови Любові Крижановській,Перечинська гімназія ІІ-ІІІ ст. , особисто директору Жанні Опаленик, Перечинська ДМШ, особисто директору Жанні Янкович - Голеня та викладачу  Володимиру  Вакару,  Церкві Божій Християн віри Євангельської «Дорога Життя», особисто Василю Трянчичу,   також громадянам: Михайлу Комесі, Івану Станко,  Юрію Мулесі та Анастасії Манзулич.

З нетерпінням чекаємо прем’єри фільму, щоб побачити знайомі обличчя.