пʼятницю, 1 липня 2016 р.

З нагоди одного з найважливіших державних свят – Дня Конституції України, 24 червня в райдержадміністрації відбулося урочисте зібрання . За сумлінну працю, активну участь у громадському житті району та з нагоди відзначення річниці Конституції України, Почесними Грамотами Перечинської районної державної адміністрації та Перечинської  районної ради було нагороджено громадських активістів району серед яких і читець художнього слова Перечинського РБК , ведучий різних масових заходів , та даної урочистостоїх події Юрій Шейко.Працівниками Перечинського РБК було представлено відео-презентацію про Коституцію  від 5-го квітня 1710 року, розроблену Пилипом Орликом, яка вважається однією з перших європейських конституцій та підготовано невеличку концертну програму. 
Зі сцени звучали ніжні голоси вокального колективу Перечинської дитячої музичної школи «Бельканто», солістки Перечинського РБК Тетяни Кречко.  А художнє читання патріотичних віршів Юрія Шейко спонукали присутніх до роздумів та діалогу.


Година пам’яті

         До Дня скорботи і вшанування жертв війни в України 22 червня 2016року бібліотекарі разом із завідуючою клубом Роля О.І. провели годину пам’яті. Ця година була присвячена пам`яті всіх, хто боровся за свободу України, а особливо - пам`яті десяти мільйонів українців, які загинули на війні, пам`яті незчисленних мільйонів жертв комуністичних репресій і двох із половиною мільйонів українців-остарбайтерів. Присутні також подивились документальний фільм режисера Святослава Новицького "Між Гітлером і Сталіном. Україна у Другій світовій війні".
22 червня 2016 рку . Сільський клуб с. Сімер.
Клубним та працівником  бібліотеки - філії  села Сімер було організовано перегляд документального фільму "Україна в другій світовій війні", присвячений Дню пам"яті жертв в Україні, який відзначається 22 червня.