понеділок, 15 квітня 2019 р.

"Розпис писанки воском " - МК в районному будинку культури


11 квітня в районному будинку культури  пройшов перший дитячий Великодній майстер – клас учасники якого мали змогу дізнатись про традиційну лемківську писанку розписану воском та про її походження.
Провела захід завідувач клубом с. Туриця, відома майстриня народного мистецтва Перечинщини, писанкарка Марія Юріївна Микита.
Вона розповіла дітям про саме значення писанки у Великодній атрибутиці , про всі тонкощі роботи в техніці розпису воском,  про назви символів, які зазвичай зображуються на ній та їх значення. Процес виявився цікавим, хоча і досить складним для новачків, але таким, що безперечно, зачаровує. В ньому відчувались мудрість наших предків, сакральність та дух сивої давнини.
















Неперевершена сім'я Шутко в районному будинку культури

02 квітня до районного будинку культури з концертом завітала творча та надзвичайно талановита родина всесвітньо відомих музикантів Шутко з м. Львів.
Голову родини - скрипля-віртуоза Остапа Шутко, називають українським Паганіні , а його родину - справжнім ексклюзивом.
Програма концерту не була виключно класичною, адже у репертуарі музикантів є всесвітньо відомі та українські хіти, музика для кіно та ін.
Самі музиканти обіцяли глядачам світлу та радісну атмосферу в супроводі віртуозної гри на фортеп'яно, віолончелі та скрипці і дотримали слова
Це була справді неординарна мистецька подія.





Вітаємо директора РБК Тетяну Кречко з нагородою

8 березня на території Перечинської об'єднаної територіальної громади традиційно пройшов "Весняний бал". Метою заходу є благодійність та нагородження успішних та найактивніших жінок громади. Цього року таку нагороду отримала і директор районного будинку культури Тетяна Кречко. 
Колектив будинку культури вітає свого керівника з  нагородою та бажає успіхів , натхнення і наснаги в подальшій роботі на культурній ниві краю, району та громади.





Концертна програма до Дня 8 березня в районному будинку культури

Напередодні Міжнародного жіночого Дня 8 березня в районному будинку культури відбувся святковий концерт за участі дитячих та дорослих аматорських колективів та окремих виконавців. Зі святом глядачів вітали : КСТ "Вероніка", колективи ЦРРД "Сонечко", театральний гурток  "Маска" , дует саксофоністів, фольклорний колектив та інструментальний ансамбль  Перечинської ДМШ, студія "Сюрприз", танцювальний колектив "Зорянка", ансамбль гітаристів та ансамбль акордеоністів Т.-Реметівської ДМШ, вихованці вокальної школи "Камертон" - Катерина Зелді та Олеся Андрушек, солісти Антоніна Беца , Тетяна Кречко, вокальний ансамбль "Радованка" с. Т.Ремета, фольклорний колектив РБК "Цімборки.
Ведучими програми стали - Олександр Бескід та Тетяна Кречко.