четвер, 15 жовтня 2015 р.

"Перечинщина скликає таланти"

   У неділю, 11 жовтня, у селі Т.Ремета Перечинського району пройшов ІІІ відкритий фестиваль мистецтв «Перечинщина скликає таланти». На святі були присутні:  депутат Верховної Ради  Р. Горват,  заступник голови – керівник апарату Закарпатської облдержадміністрації  О. Петік,   голова Перечинської районної державної адміністрації  В. Олефір, голова районної ради А. Перцев, начальник управління туризму та курортів Д. Ман, заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації І. Канюка, делегація зі Словаччини, священнослужителі с.Т. Ремета, голови місцевих рад, активісти, громадськість.
Під час фестивалю виступали танцювальні та музичні колективи. Поруч народні майстри демонстрували всім бажаючим свої уміння вишивкою, плетінням із бісеру, картинами,  виробами по дереву та стравами традиційної місцевої кухні, свої послуги надавали підприємства роздрібної торгівлі.
- Радий бачити, що наше, ще порівняно молоде свято, потроху перетворюється на добру традицію, і з кожним роком приваблює все більше учасників та гостей. І, що особливо приємно, гостей не тільки Закарпаття, але й  інших  країн. Сподіваюся, що в майбутньому Перечинщина скликатиме до себе все більше талантів, примножуватиме свої традиції та здобутки,  сказав В.Олефір.
Заступник голови – керівник апарату Закарпатської облдержадміністрації  О. Петік нагородив за вагомий особистий внесок у розвиток культури, справу збереження, примноження та популяризацію народних традицій краю та з нагоди проведення ІІІ відкритого фестивалю мистецтв «Перечинщина скликає таланти» почесними грамотами обласної державної адміністрації  В. Козуба та М. Куштана, опісля, спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради, було нагороджено кращих майстрів народної творчості Перечинщини.
 Народні гуляння та  молодіжна дискотека завершилась  святковим парадом літаючих небесних ліхтариків та виступом Мукачівського гурту «Рокаш».


























 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар