четвер, 13 жовтня 2016 р.

Село Новоселиця відсвяткувало 320-річницю з дня першої письмової згадки про нього

   У глибині карпатських гір, де стрімко збігають потоки, де Соколова гора підпирає небо, а біла – мармурова - тягнеться до самої Словаччини, розкинулось гірське, красиве у будь-яку пору року село Новоселиця. 
       Гарної осінньої днини, 18 вересня,  село Новоселиця відсвяткувало 320-річницю з дня першої письмової згадки про нього, відзначивши при тому і 225-ліття видатного просвітителя нашого краю Іоанна Чурговича, який народився в нашому селі, та 15-ліття друку книги про село «Новоселиця». Відбулося це дійство, щоб сьогоднішнє і прийдешнє покоління добре знало свою минувшину і примножувало її славні традиції , звичаї та обряди.
          Організаторами такого гарного дійства стали сільський голова Пайдич Михайло Юрійович разом із сільськими депутатами. Активно підключилися вчителі та учні  місцевої школи та культурно-освітні працівники.
         На святкування села було запрошено шанованих жителів Новоселиці, яким вручались подяки. Серед них колишня голова сільської ради, а зараз учителька школи Віра Іванівна Інкулинець та секретар виконкому Довбей Віра Юріївна, завдяки яким маємо чудову новобудову адмінбудинку. Окремо заслуговують подяки керівники установ: директор школи Іванічко Марія Юріївна, зав.фапом Возняк Христина Іванівна, завклубом  Збоян Наталія Михайлівна.
          Також були присутні команди із Вільшинок на чолі з сільським головою Іваном Цубиною, які проводили спортивні змагання. Переможців вітав районний депутат Віктор Томаш.
         Враховуючи, що Новоселиця – єдине село Перечинщини, що межує із Словаччиною, на свято було запрошено і старост сусідніх прикордонних сіл Бенятини, Руського Грабовця та Руської Бистри, які в подарунок отримали музичне вітання у виконанні Віталія Шевченка.
       Ведучі свята Вероніка Ястреб та Вікторія Калинчак розповідали про видатних людей села, учасників АТО, старожилів, яких вітали місцеві виконавці Діана та Андріяна Тимко, Ніна Ткачук, Мар'ян Шевченко та Анастасія Білецька, Богдана та Людмила Кулак, Антоніна Ястреб.
      Вітали новосельчан і фольклорний ансамбль із сусіднього села Дубринич та ВІА «Обакума» із м. Перечин.
      Раділи святу і малеча села, бо отримали безкоштовно морозиво від підприємця Пінцак Тетяни Іванівни.
       Одним із найбільших досягнень проведеного свята є взаємодія депутатського корпусу, усіх установ і організацій села в духовно-патріотичному вихованні  не тільки  дітей та молоді, а й всього населення та вшанування всіх старожилів села, особливо тих керівників, які доклали чимало зусиль для розвитку інфраструктури села.








Немає коментарів:

Дописати коментар