пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

"Героям присвячується..."

22 лютого в районному будинку культури пройшов музично-тематичний вечір присвячений Дню пам'яті  Героїв Небесної Сотні.  Кожна пісня, монолог та музичний твір виконаний учасниками вечора, були насичені біллю , глибоким смутком, та переживаннями за подальшу долю рідної України.
"Память... Жива... Пульсуюча...Вона береже  те, чого ми не хочемо памятитм  і ховає у глибинах свідомості те,  що памтати потрібно.
 ... за що? Сотня сильних, мужніх, і  водночас простих людей, які вірили   в справедливість , вірили в зміни на краще. Вірили. Сподівались.... І не дочекались... Змовкли. Зникли в безвісті імен жертв … -  репресій, війн , революцій. І ми забули їх. Втратили в своїй памяті. А вони так і не дочекались  тих омріяних змін, навіть на небі.
Але та, заради кращої долі якої, вели супротив, - памятає і памятатиме вічно, - земля праотча, земля багатостраждальна, земля віри , надії,  памяті… Україна….  Країна. .. Кохана, єдина, незламна , згорьована!"
В програмі взяли участь такі виконавці: вокальний ансамбль "Бель канто" Перечинської ДМШ , кер. М. Микович, які виконали молитву "Маря Діво Чистая";  викладачі Т. Реметівської ДМШ -  Ірина Бойко та   Іванна Зозулич  виступили з піснею "Лелеча доля" на сл. Василя Цілого, муз. Ірини Кириліної ; народний вокальний ансамбль «Вербиченька» БК с. Зарічево, кер. Марія Магада, подарував глядачам українські народні пісні «Повіяв вітер степовий» , «Якби я мала крила орлині», українську повстанську пісню «Рости, рости черемшино» та - «Синові» , на  сл. В. Симоненка, муз. А. Пашкевича;  вокальний ансамбль вихованців Перечинської школи інтернат, під керівництвом Галини Корпанець заспівали - «Над землею тумани» на  сл. Алли Бінцаровської, муз. Сергія Родька; учениці Перечинської гімназії,  учасниці вокального гуртка Перечинського будинку дитячої та юнацької творчості  Валерія Климець та Валерія Токар  виконали пісню «Небесна сотня білих журавлів» на  сл. Богдана Пісного, муз. Павла Дворського; викладач Т.Реметівської ДМШ  Іванна Зозулич  виконала  Імпровізацію на фортеп’яно; учасниця художньої самодіяльності с. Дубриничі  Крістіна Сербін заспівала пісню "Господи помилуй нас " на сл. і муз. Тараса Петриненка;     фольклорний колектив Перечинського РБК «Цімборки» виконав пісню  «На світанку» - сл. і муз. Марти Шпак; солістка Тетяна Кречко виконала пісні "Мамо не плач" на сл. Оксани Максимишин - Корабель, муз. Михайла Герца та  «Мати» - сл. Артура Цуканова, муз. Ірини Цуканової; учасниці вокального  ансамблю ромської громади  міста Перечин виконали пісню «Україна – це ти» на сл. Тіни Кароль та Миколи Бровченка, муз. Тіни Кароль; солістка Ілона Токар виконала жалобний гімн майдану за  Небесною Сотнею "Пливе кача".  Кожен музичний номер супроводжувався відеороликом , який нагадував і розповідав про події революції Гідності під час загибелі героїв майдану,  а також підкреслював історію , тему і сюжет музичних творів.
Ведучими вечору стали - Мирослава Бобко та  Тетяна Кречко. 









  

Немає коментарів:

Дописати коментар